Természetes gyógymódok és egészség megőrzés a keleti medicinával.

Életünkben a legfontosabb az egészségünk! A megelőzés az egészség megőrzés természetes gyógymódja!

A krónikus (folyamatos) vízhiány, a dehidratált állapot lehet az oka legtöbb betegségünknek!

 

Sokan a betegségek kialakulása mögött nem az alapvető és a legegyszerűbb okokat keresik, így aztán a felismerés, vagy a diagnózis is félresiklik. Jöhet a gyógyszer valamely konkrét problémára, pedig lehet, hogy a szervezetünk csak egyszerűen dehidratált, és amennyiben ez egy régóta tartó folyamat, egyre összetettebb betegségek alakulhatnak ki. Mint amikor az első tégla is ferde már egy kicsit, amire a többit rakjuk. Természetes, hogy egyre ferdébb tornyot kapunk, ha már az alap sem tökéletes, és hiába javítgatjuk az első szinten. Szerinted elég innod napi ½-1 liter vizet, amikor tested legnagyobb hányadát (70%) a víz teszi ki?

 

Lehet, hogy nem betegek vagyunk, csak szomjasak!

éltető tiszta víz 

Az emberi szervezet egy igen bonyolult, de célirányos vízszabályzó rendszerrel működik. Amely, ha vízhiányos állapotban van, készleteit az elsőbbségi szabályok figyelemben tartásával csoportosítja át. Azaz elsődlegesen az agyunkat táplálja, majd a létfenntartó rendszereinket és legvégül a nélkülözhetőbb szerveinket (pld: ízületeinket). Tehát ne kényszerítsük szervezetünket rá, hogy folyamatosan „vész-üzemmódban” működjön!

A vízveszteség főbb tünetei:

 • szomjúság érzet
 • émelygés, étvágytalanság
 • szédülés, fejfájás
 • emelkedő pulzusszám és vérnyomás
 • végtagok bizsergése
 • érzéketlen és ráncos bőr
 • izomgörcsök
 • homályos látás
 • türelmetlenség, ingerlékenység

 

A vízhiány főbb következményei:

 • felborul az anyagcsere, rossz az emésztés
 • lanyhul a légzés, ezáltal az oxigén ellátottság
 • elsavasodik a szervezet (70%-al nő a daganatos betegségek esélye)
 • korai öregedés, ráncosodás, töredezett haj
 • növekszik a káliumkoncentráltság (ez amúgy is probléma a magas kálium tartalmú asztali sók miatt) ezért szomjúság érzet alakul ki, de ez a jelzés már elkésett, mert ilyenkor már a vízveszteség nagyobb, mint a testtömeg 1%-a, ami kb. ¾ liter víz hiányát jelzi
 • a vér sűrűssége növekszik, ezáltal a vérnyomás is, növekszik a pulzusszám (a szívnek percenként 3-5 ütéssel többet kell vernie, hogy a sűrűbb vért a sejtekhez pumpálja)

 

Az emberi szervezet naponta és átlagosan majdnem 2,5 liter vizet veszít:

 • párolgás, izzadás: 500 ml
 • kilélegzett levegő: 350 ml
 • széklet: 150 ml
 • vizelet: 1500 ml

 

Ahogyan sok ember „pótolja” a folyadékbevitelt:

 • különböző italok (ezek közül sok még fokozza a dehidratáltságot, mivel méreganyagot tartalmaznak, így a szervezet igyekszik megszabadulni tőlük több víz elvonásával)
 • gyümölcslevek (szárazanyag tartalmának feldolgozásához ennek víztartalma nagyjából el is használódik)
 • táplálékkal (ugyancsak nem tekinthető vízellátásnak, mivel teljes egészében a táplálék feldolgozására és a szervezet méregtelenítésére fordítódik, sőt még sok esetben erre sem elég)

Tehát a felsorolt összetételű, napi átlagos bevitel szerint még a méregtelenítési folyamatok vízigényeit sem fedezi, nemhogy az egyéb vízveszteségeket. Ráadásul ne feledjük, hogy a tiszta víz bennünk oldószer!

„Minél több a vízben az oldott anyag, annál rosszabb oldószer. A vízmolekulák annál kevésbé tudnak kiszabadulni az oldatból minél több az oldott anyag benne. Vagyis a szűk sejt közötti járatokba jóval kevesebb vízmolekula fog bejutni, hogy ott a salakból készült blokkokat feloldja és továbbszállítsa.” (Dr. Hummel)

Tehát szögezzük le újra, hogy a tea, az üdítőitalok, a leves, stb., – italok, de nem oltják a szomjat.

A sejtjeinknek tiszta vízre van szüksége a normális működéshez. A napi vízszükségletünk átlagosan 30 ml/testtömeg-kg. Külön is és újra kihangsúlyozva, hogy tiszta vízre.

Tehát a fentieket figyelemben tartava a napi bevitelnek helyesen így kellene kinéznie:

 • tiszta víz: 2000 ml (ez függ a veszteségtől is, pld: több izzadás-több bevitel)
 • táplálékkal 1200 ml
 • a tápanyagok elégetése során keletkező víz: 300 ml

Összesen: 3500 ml (3,5 l) a napi vízigénye szervezetünknek, melyet szabályosan elosztva fogyasszunk a nap folyamán.

Mikor igyunk vizet?

 • felébredéskor éhgyomorra (3x2 dl), utána 45 percig semmit ne fogyasszunk (visszaállítja az alvás alatt kialakult dehidratáltságot, és elősegíti a belső szervek működésének beindulását)
 • minden főétkezés előtt 30 perccel, ami előkészíti az emésztést, de ha tehetjük, a főétkezés után 2 óra hosszat ne igyunk és együnk semmit
 • minden „egyéb” órában legalább 2 dl, vagy ha éhségérzetünk van, mert lehet, hogy valójában csak szomjasak vagyunk
 • igyunk vizet lefekvés előtt is (csökkentve az éjszakai dehidratáltságot, az éjszakai agyvérzés és szívroham kiküszöbölésére)

De ne igyunk hideg vizet az étkezés után, mert az ételben lévő zsiradékot megkeményíti, így az savra reagálva hamarabb szívódik fel, mint az étel maga. (és nőnek a „zsírpárnák”!)

A víz fontossága a szervezetünkben:

 • szállítja az oxigént, a tápanyagokat a sejtekhez, és hidratálja azokat
 • majd oldja és elszállítja a méreganyagokat
 • a víz fogyasztása béltisztító hatású
 • megtartja a bőr rugalmasságát és feszességét
 • a víz teszi rugalmassá az ízületeket
 • rugalmas burokkal védi legfontosabb belső szerveinket
 • szabályozza a testhőmérsékletet
 • elősegíti a gondolkodást (agyunk funkcióit, mely 75%-ban vízből áll)

A reggeli és rendszeres napközbeni tiszta vízfogyasztás jótékony hatással van a magas vérnyomásra, magas vérkoleszterin szintre, a cukorbetegségre, de a testsúly többletre is.

 

Ön milyen vizet iszik?

 

ivóvíz

A vezetékes víz az európai uniós előírásoknak megfelelően, - hogy a víztározókban és a vezetékekben lévő kórokozókat elpusztítsák – klórt is tartalmaz. Ez több kárt okoz, mint hasznot hajt, mivel a klór reakcióba lép a vízben lévő szerves szennyező anyagokkal, aminek következtében „trihalogén-vegyületek” keletkeznek. Ezek a vegyületek bizony súlyos egészségügyi kockázatot jelentenek.

 

ásványvíz

Az ásványvizekkel kapcsolatban viszont sokkal enyhébbek a minőségi elvárások (szabályzások), mint például a vezetékes vízzel kapcsolatban, amit nem is ellenőriznek folyamatosan, szemben a vezetékes vízzel. Áruk sokkal drágább, mint a vezetékes vízé, csomagoló anyaguk környezetszennyező, ráadásul a PET palackokból mérgező anyag is kioldódhat az ásványvízbe. Feleslegesen magas ásványi anyag tartalmuk nem igazán hasznosul a szervezetünkben.

Tehát érdemes tisztított vizet, és a megfelelő mennyiségben fogyasztanunk az egészségünk érdekében. Erre megoldást nyújthat a Tiens „Gyümölcs- és zöldség tisztító gép”, mely természetes anyaggal: ózonnal (O3) tisztít és fertőtlenít.

 

Végezetül idézek Polgár László biokémikustól:

„Az ásványvízben hasznos az ásványi-anyag tartalom?

Jó volna, ha ilyen egyszerű volna… ám sem a kalcium, sem a többi ásványi anyag, nem hasznosul ásványvízből. Egyszerűen azért nem, mert szervetlen. Az emberi szervezet, csak és kizárólag ionos formában, egy korona alakú burokba csomagolva (szolvatációs burok) tudja felvenni és beépíteni az ásványi- és nyomelemeket. Ilyen formában pedig csak a növények tartalmazzák azokat. Egyetlen kivétel van csak ez alól, a nátrium, amely szervetlenül is hasznosulni tud (lásd, só).

Tehát mit igyunk…?

Ugyan, a szolgáltatók állítják, hogy a csapvíz iható és egészséges, ez azonban nem igaz. A csapvízben rengeteg olyan anyag van, ami haszontalan, lerakódik bennünk. De ami még ennél is rosszabb, hogy mérgezőanyagok is vannak benne, sőt fertőzést is hordozhat. A hormonokról nem is beszélve!

A “haszontalan anyagok” legjobb esetben csak átmennek rajtunk, de sajnos ez se a teljes igazság, mert jelentős részük elraktározódik a belső szerveinkben. (Lásd kalcium-karbonát, magnézium-karbonát, vas, stb.

Mérgezőanyagok a csapvízben pl.: az arzén, de ami kevesek előtt ismert, hogy a fertőtlenítésére alkalmazott klór valójában a legmérgezőbb anyagnak számit. Fertőzőanyagokat is hordozhat a csapvíz, mivel a csőhálózat adott esetben több kilométerre is lehet attól a ponttól ahol fertőtlenítették és mire hozzánk ér a víz, újra tartalmazhat ártalmas organizmusokat. (Azonban itt rögtön megjegyzem, hogy nem az számit hogy van-e benne vagy nincs fertőző organizmus, hanem csak az, hogy mennyi. Ugyanis, pár tucat bacilussal az immunrendszerünk vígan elbánik, sőt még szükséges is hogy találkozzon nap mint nap fertőzésekkel, azért, hogy “edzésben legyen” hogy “emlékezzen”. Az immunrendszerünk ilyetén működése nagyban hasonlít az izmokéra, – ugye tudjuk, hogy az izmok elsorvadnak, ha nem használjuk őket. Nos, az immunrendszer is elsorvad, ha a bennünket támadó élő szervezeteknek még az írmagját is kiirtjuk magunk körül! S ugye, mennyire másként hangzik ez, mint a médiákból áradó agymosó mosó-, fertőtlenítő reklámok?!)

Nem feltétlenül tartozik ide, de ha már említettem, elmondom: A hormonok úgy kerülnek a vizeinkbe, hogy a központi szennyvíztisztítók az alig tisztított (szenny) vizet a környező folyókba, patakokba, szóval az élővizekbe eresztik. Miért vannak a szennyvízben hormonok? Azért, mert vízöblítéses WC-t használunk.

Hormonokat csak a fekália tartalmaz. Ami, ha úgy kerülne a talajba, hogy előtte nem érintkezett vízzel, akkor a talajban tökéletesen lebomlana. Azonban a vízöblítéses WC-k miatt, a benne lévő hormonokat a víz kioldja, ami után nincs ember sem olyan szűrőrendszer, aki vagy ami, azt onnan ki tudná vonni. (Így fordulhatott elő, hogy már az Északi sark vizeiben is hormonokat mutattak ki!)

S ugyebár, a hormonok a legkevésbé sem szükséges anyagok az ivóvizünkben…

Szögezzük le azt is, hogy a tea, az üdítőitalok, a leves, stb., – italok, de nem oltják a szomjat.

A sejtjeinknek tiszta vízre van szüksége a normális működéshez. A napi vízszükségletünk ~30 ml/testtömeg-kg.

Külön is és újra kihangsúlyozom, hogy tiszta vízre.

Mit jelent: tiszta víz? A tiszta víz, mint tudjuk, H2O. Ez kell a sejteknek.

A desztillált víz, tiszta H2O. A legnagyobb oldóképességgel bír. Nem véletlenül dr. O.Z. Hanish kúrájához desztillált vizet alkalmazott. Vannak, akik a desztillált vizet nemcsak kúrajelleggel isszák. Ezt nyugodtan meg lehet tenni, (mert a híresztelésekkel ellentétben,) nem okoz semmilyen kárt a szervezetben. Ugyanakkor azonban a legjobb ismeretek szerint, a szervezetünk nem halott víz ivására lett “kitalálva”. (Halott víz=desztillált víz.)

Az élő víz vagy éltető víz, mindig tartalmaz valamennyi szervetlen (!) ásványi anyagot. Miért lényeges ez? Azért, mert a halott víz struktúrája rendezetlen, míg az éltető vízé rendezett.

Az, hogy az éltető víz tartalmaz valamennyi szervetlen ásványi anyagot, némileg ellentmondani látszik annak, amit korábban írtam. Nincs azonban semmiféle ellentmondás. De ami legalább ugyanannyira lényeges, ill. fontos az az, hogy ezeket az ásványi anyagokat a víz, nem oldott állapotban tartalmazza! A magas oldott sótartalmú gyógyvizeket kivéve (persze csak a kúra időszakára), nem ajánlom a magas sótartalmat ivóvízben. Ozmotikus hatásával nagyon kiszárítana bennünket. Ellenben oldatlan állapotban nagyon hasznos lehet az ivóvízben lévő ásványi só. A szemcsék (kisebb oldatlan só darabok) nem okoznak ozmotikus nyomást, így nem vonnak el tőlünk vizet, ha isszuk…

Miért nem jó az ásványvizek többsége? A következők miatt:

„Minél több a vízben az oldott anyag, annál rosszabb oldószer. A vízmolekulák annál kevésbé tudnak kiszabadulni az oldatból minél több az oldott anyag benne. Vagyis a szűk sejt közötti járatokba jóval kevesebb vízmolekula fog bejutni, hogy ott a salakból készült blokkokat feloldja és továbbszállítsa.” (Dr. Hummel)

Következésképpen azt mondhatom, hogy ivásra (és főzésre) a legjobb víz a szűrt, tisztított víz.”

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 102
Heti: 28
Havi: 987
Össz.: 475 298

Látogatottság növelés
Oldal: Dehidratált vagy? A tiszta víz fontossága
Természetes gyógymódok és egészség megőrzés a keleti medicinával. - © 2008 - 2022 - keletimedicina.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »