Természetes gyógymódok és egészség megőrzés a keleti medicinával.

Életünkben a legfontosabb az egészségünk! A megelőzés az egészség megőrzés természetes gyógymódja!

A természet alkotta tápanyag koncentrátum

 

spirulina_alga_az_osi_gyogynoveny.jpg

 

Talán nem csoda, hogy a már három és fél milliárd éve földünkön élő SPIRULINA alga tulajdonságai egyedülállóak a táplálkozásunk, és az egészségünk szempontjából. Valószínűleg épp ez az ősi egyszerű felépítése teszi oly könnyen beépíthetővé az alkotóelemeit. Miután nincs kemény sejtmembránja, így könnyen felszívódnak a fehérjék a szervezetünkbe.

Egyike a legősibb életformáknak, és csak nagyon tiszta, magas pH tartalmú vizekben él meg. Semmilyen más növény nem bír mellette megélni, mert annyira telíti ásványi anyagokkal a vizet amiben él, s e lúgos közeg által  tud nagy mennyiségű ásványi anyagot a sejtjeibe építeni. Természetes körülmények között a földön már csak három helyen található meg: Kínában a Csian-Hai magashegyi tóban, Dél-Amerikában a Ticitaca és Afrikában, a Csád tóban. A spirulina a zöldmoszatok törzsébe, a kék-zöld algák fajtájának Cyanobacteria családjába tartozik. A WHO (az ENSZ egészségügyi szervezete) szerint tápértéke magasabb bármely, eddig ismert élelmiszer, vagy orvosi készítménynél, ezért szerintük ez a "tökéletes" táplálék. Nem csak a hihetetlenül magas tápanyag tartalma miatt, hanem ennek ideális összetétele miatt is. E felismerés következtében egyre nagyobb igény mutatkozik a világon a spirulina iránt, és számos helyen már mesterségesen termesztik.

 

spirulina_alga_mesterseges_eloallitasa.jpg

 

Talán az sem lehet véletlen, hogy azokban a kultúrákban, ahol már régóta fogyasztják az emberek, észrevehetőek hatásai. Például a keleti kultúrákban, így Kínában is, - ahol már régóta fogyasztják - egészségesebbek az emberek, vagy sokuk szinte kortalannak tűnik. De Afrikában is talált egy törzset a '60-as években Kreman professzor, mely feltűnően robosztus alkatú volt a nagy éhínség ellenére. A Ganaimbu törzset kutatva felfedezte, hogy az étlapjukon rendszeresen szerepel egy, a spirulinából készített sütemény.

 

Több mint száz biológiailag aktív anyagot tartalmaz, többek között:

- fehérjéket igen magas részarányban (60-70%-ban), melyek ráadásul egyedül álló módon be is épülnek szervezetünkbe (65-80%-ban).

- aminosavakat, 18-félét melyek között ott van mind a nyolc esszenciális aminosav, mégpedig az ideális arányban.

- ásványi anyagokat nagy számban és szerves formában, így könnyen beépülnek szervezetünkbe; és nyomelemeket: (Cink, Kalcium, Nátrium, Kálium, Magnézium, Mangán, Vas, Réz, Szelén, Foszfor, Jód, Króm, Vanádium)

- vitaminokat (A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9, B12, Biotin, E, C, PP)

- nukleinsavakat és telítetlen zsírsavakat

- enzimeket

- klorofillt

- fikocianint

 

spirulina_alga-a tápanyag koncentrátum

 

A Spirulina méltán megérdemli az egészségmegőrzés bajnoka, szervezetünk tökéletes táplálója kitüntető címet. A természetes gyógymódok és a betegség megelőzés elengedhetetlen gyógynövénye, és számos probléma megoldásának lehetősége!

 

Egy-két adat a benne található tápanyagok magas arányáról:

Kiugróan magas protein (fehérje) tartalmát igen magas arányban tudja hasznosítani a szervezetünk, mert könnyen beépül. A felszívódási arány 65-80%! 100gramm spirulinában átlag 65gramm fehérje van. Összehasonlításul a köztudottan magas fehérje tartalmú szójababbal, 50%-al több a fehérje tartalma a spirulinának, kétszer több mint a halban és a marhahúsban, és háromszor több, mint ugyanennyi disznóhúsban. A szójabab fehérjéinek felszívódási aránya is csak mint egy 40%-os.

A legtöbb növényi fehérjéről nem mondható az el, ami a spirulinánál megvan, hogy tartalmazza mind a nyolc esszenciális aminosavat, mégpedig az optimális arányban. Ráadásul olyan formában, hogy ezáltal ötször könnyebben emészthető, mint a szója, vagy a hús.

Magas B12 vitamin tartalma nagyon jó hatással lehet a vashiányos problémákkal küzdőknél, vagy a vérszegénység esetében, mivel háromszor magasabb a B12 vitamin tartalma, mint a májban és a vastartalma is többszöröse mint a májban, vagy a sóskában található. Vagyis 1 gramm spirulinában annyi vas van, mint 32 gramm májban és 45 gramm sóskában.

 

Amiből viszont keveset tartalmaz:

E magas tápanyag tartalom ellenére hihetetlenül kevés benne a zsír, mindössze 7% és az is esszenciális zsírsavakból áll. Vagyis a veszélytelen, sőt a szervezetünk számára jótékony zsírsavakat tartalmazza.

Szénhidrát tartalma is alacsony, mindössze 10-15% cukor tartalommal. Azonban poliszacharid formában, ami könnyen emészthető és nem készteti a hasnyálmirigyet inzulintermelésre, így nem emeli meg a vércukor szintet.

Tápanyag tartalma kevés kalóriát tartalmaz: 3,9 kCal/gramm. Majdnem 15-ször kevesebb, mint a marhahúsé.

Nátrium tartalma is igen alacsony: 0,4 mg/gramm. Tehát a só bevitel is elhanyagolható például diéta esetében.

 

zoldseg-gyumolcs.jpg

A spirulina 1 grammja annyi tápanyagot tartalmaz, mint 1 kg zöldség!

 

A szakirodalmakban és egyéb fórumokon a teljesség igénye nélkül felsorolt hatások, melyekkel a spirulina fogyasztása által segíthetjük szervezetünk helyes működését, és a rossz folyamatok visszafordítását:

- támogatja és erősíti a immunrendszert

- javítja a sejtek anyagcseréjét

- segít az emésztésben

- jó hatással van a vérnyomásra

- igazi megoldást jelenthet az egészséges fogyókúrában

- vírusellenes hatású

- segít a cukorbetegség leküzdésében

- csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kockázatát

- mérsékelheti az allergiás tüneteket

- segít a vérképzésben

- védelmet nyújthat a csontritkulás ellen

- csökkenti a vashiányt

- segíthet a meddőség elleni küzdelemben

- potencia zavarok megszüntetésében

- a klimax időszakában

- segít a sebek gyógyításában

- fekély, pikkelysömör, ekcéma ellen hat

- kutatások által igazoltan daganat ellenes

- segíti a csontvelő regenerációját, csökkenti a sugárkezelések mellékhatásait

- emeli és szabályozza  fehérvérsejtek számát

 

Az egészség megőrzés bajnokát, a spirulinát számos cég kínálja, hiszen modern világunk egyre inkább halad a kalória dús és egyben tápanyag szegény táplálkozás irányába, miközben egyre kevesebbet mozgunk. E helytelen életmód ellensúlyozására adhat óriási segítséget a spirulina fogyasztása. 

De miért épp a Tiens Spirulina készítményét ajánlom?

Mert csak természetes anyagokat tartalmaz és nincs benne tartósítószer. Természetes élőhelyéről, az ökológiailag tiszta Csian Hai tóból kerül begyüjtésre, mely természetvédelmi terület, így az emberi tevékenységből eredő szennyeződésektől is mentes. Tehát nem iparilag előállított tenyésztelepekről, ahol a termelékenység fokozására, bizony olyan eljárásokat is alkalmazhatnak, mely nem biztos, hogy az egészségünket szolgálja.


 

A Tiens készítményei, nemzetközi cég lévén dollár alapú elszámolással rendelkeznek, az aktuális havi árakról levélben adok tájékoztatást. A termékeket tanácsadókon keresztül, illetve törzskártya birtokában lehet megvásárolni. Törzsvásárlói kártyát egyszeri regisztrációs díj, illetve a szerződés aláírásával bárki válthat. (magánszemély, jogi személy és társaság, alapítvány stb.) A törzskártya tanácsadókon keresztül váltható ki, ha szeretnél ilyet, kérlek levélben jelezd számomra.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 102
Heti: 56
Havi: 1 015
Össz.: 475 326

Látogatottság növelés
Oldal: Spirulina
Természetes gyógymódok és egészség megőrzés a keleti medicinával. - © 2008 - 2022 - keletimedicina.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »