Természetes gyógymódok és egészség megőrzés a keleti medicinával.

Életünkben a legfontosabb az egészségünk! A megelőzés az egészség megőrzés természetes gyógymódja!

 

A Pótlás termékei a Tiensnél

 

Elérkeztünk a szervezetünk fontos elemeinek feltöltéséhez. A kalciummal kezdem, hiszen az ötödik helyen áll a legfontosabb makro elemek sorában: a szén, az oxigén, a hidrogén és a nitrogén után! A jelentősége abban rejlik, hogy a kalcium olyan paraméterekkel rendelkezik, amelyek könnyűvé teszik a sejtekbe való be- és kijutást, így magával hoz, egy sor tápanyagot s ugyanakkor a sejt ki tudja üríteni a salakanyagokat.

A sejtjeink folyamatosan energiát termelnek, ezáltal felhalmozódnak a savas anyagok és salakok, melyeket ki kell tisztítani a szervezetből, különben elsavasodik és ez az immunrendszer gyengüléséhez és számos betegséghez vezet! Testünk folyamatosan keres lúgtartalékok után, hogy semlegesítse a savas maradékokat és meg is találja a csontjainkban és fogazatunkban. A savanyú ételek és italok fogyasztása tovább növeli szervezetünk kalcium igényét, vagyis pótolnunk kell naponta az ionizált kalciumot (800-2600mg/nap), ráadásul az élet bizonyos időszakaiban tovább nő szervezetünk kalcium éhsége! Ilyen a terhesség időszaka, a növekedésünk (gyerek- és kamaszkor), klimax, csonttörések, mozgásszervi betegségek, stresszes életvitel.

Fontos tudni azt is, hogy élelmiszereink nem ionizált kalciumot tartalmaznak, ezáltal nagy részben kalcium-foszfáttá alakulva salakanyagként távoznak szervezetünkből! Másrészt viszont egyre kevesebbet is tartalmaznak, így még fontosabb a kalcium pótlása. Az ásványi anyag tartalma növényeinknek az utóbbi évtizedekben drasztikusan csökkent. Az Egyesült Államokban, vagy Kanadai és Brit intézetek kutatásai alapján például a brokkoli kalcium tartalmának 67%-a elveszett az utóbbi évtizedekben. De a fontos kalciumforrásként ismert tehéntej, mára már elvesztette ásványi anyag tartalmának 80-90%-át!

Számos érvet is felsorolhatnák még, hogy érezzük a kalcium pótlásának fontosságát! A Tiens sikereinek alapját -többek között- épp az egyedülállóan biológiailag tiszta, és majdnem teljes mértékben (98%) felszívódó kalcium termékeinek köszönheti! A Tiens kalciumcsaládja azért olyan különleges, mert a kalciumot szerves (ionos) formában tartalmazza, így az rendkívül gyorsan és szinte teljes mértékben felszívódik. Más készítmények, vagy az ásványvizek is szervetlen kalciumot tartalmaznak, melyet a szervezetünk nagyon nehezen tud kezelni, kicsi a felszívódási arány, viszont lerakódások is keletkezhetnek (érrendszer, vese, ízületek) különböző helyeken.


A kalcium család:

 

super-kalcium_kozepeskep.jpg

Magas tápértékű Super kalcium por, és az A és D vitamin kiegyensúlyozott kombinációja. Fő összetevők: galacto-oligoszacharidok, zsírtalanított tejpor, csontpor, L- aszkorbinsav, vas (szulfát), aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, maltodextrin, kakaópor és vanília aroma. Kizárólag természetes alapanyagokból készült, tartósítószert nem tartalmaz!

A kalcium a legfontosabb alapvető ásványi anyagok egyike. Nem csupán a csontok fejlődésében játszik kulcsfontosságú szerepet. A kalcium számos testi folyamatban részt vesz. Hozzájárul, hogy a fontos tápanyagok ki és bejussanak a sejtekbe, és fontos feladata van az idegimpulzusok és izomfunkciók közvetítésében. A kalcium még a koleszterin szint és a vérnyomás csökkentésében is segít. Kalcium nélkül a vér nem tudna megalvadni. Azok az emberek, akik kalciumhiányban szenvednek, még egy apró sérüléstől is sok vért veszíthetnek, esetenként a seb nem gyógyul elég gyorsan vagy elég jól. A kalcium továbbá az alvásra is jótékony hatást gyakorol.

A kalcium az egyik legfontosabb ásványi anyag. Kulcsszerepet játszik a csontok és fogak kialakulásában, fejlődésében. Segíti a véralvadást, az izom összehúzódást, valamint az ingerület átadást az idegek között.

Az A vitamin szabályozza a csontok, fogak és a sejthártyák kifejlődését és növekedését. Valamint az A vitamin "felelős" a jó látásért és védi a szervezetet a fertőzések ellen.

A D vitamin szintén fontos szerepet játszik a csontszövetek fejlődésében és az anyagcserében is. Elősegíti a kalcium sók beépülését a csontozatba.

Jótékony hatásai:

- Gondoskodik az ízületek egészségéről és mobilitásáról.

- Erősítheti a csontokat és fogakat.

- Elősegítheti a méreganyagok eltávolítását a szervezetből.

- Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

- Gyorsan felszívódik, alacsony cukor- és zsírtartalom, magas fehérjetartalom.


 

kalcium-por_gyerekeknek_kozepeskep.jpg

Kalcium por gyerekeknek. A gyermekek részére készített kalciumpornál a szükségleteiket tartották szem előtt, ennek megfelelően a termék dobozonként 3600mg tiszta kalciumot tartalmaz, valamint 9 fajta amino savat, taurint, proteineket, vitaminokat és nyomelemeket, teljes tejport, csontport, valamint tojássárgája port. Cukormentes, így nem károsítja a fogakat sem.

Jellemzői:

- Kifejezetten a gyermekek fejlődésének igényei szerint készült.

- Elősegítheti a gyermeki csontok, fogak, agy és idegrendszer egészséges fejlődését.

- A tojássárgája lecitint tartalmaz, amely jótékony hatást gyakorol az agysejtek kialakulására, a látás fejlődésére és a memóriára.

- Hozzájárulhat az izmok fejlődéséhez és erősítheti a szervezet ellenálló képességét.


 

kalcium-por-tokmaggal_kozepeskep.jpg

 

Magas tápértékű Kalcium por, töktermés porral. (Diabetikus Kalcium) Fő összetevők: tökterméspor, oligo-szacharidok, zsírtalanított tejpor, csontpor, L- aszkorbinsav, kalciferol, kakaópor.

Jellemzői:

- A tökpor jótékonyan befolyásolhatja a hasnyálmirigy működését.

- Kiegyensúlyozza a tápanyagokat.

- 18-féle aminosavat, kollagéneket, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.

- Segítséget nyújthat a cukorbetegségek kialakulásának megakadályozásában.

- Erősítheti a szervezet ellenálló képességét.

- Kizárólag természetes alapanyagokból készült, cukormentes, alacsony zsír- és kalóriatartalmú készítmény.


super-kalcium_lecitines.jpg

Lecitin tartalmú, "agytevékenységet fokozó" kalcium, mely tartalmaz még taurint is. A lecitin megtalálható minden élő sejtben, mint a sejthártya fő alkotóeleme. A tápanyagok ki- és beáramlásáért felel.

 E termék használata segíthet a tanulás időszakában, középkorúaknál a fokozott szellemi tevékenységnél és időskorban is.

Jellemzői:

- A lecitin és a taurin olyan természetes anyagok, amelyek nagymértékben serkentik az agyműködést.

- A lecitin az agyszövetek legfőbb alkotóeleme, valamint kulcsfontosságú szerepet tölt be a sejtek membránjának felépítésében. Megvédi a sejteket az oxidációtól. Tökéletes segédeszköz az agy frissítésére és működésének erősítésére.

- Folsavat, B1 és B12 vitamint tartalmaz, amelyek táplálják az agysejteket, javíthatják a memóriát és lassíthatják az öregedési folyamatokat.


 gai-bao_csontero_kalcium_tabletta.jpg

 Gai-Bao csonterő kalcium tabletta. Tartalmaz még Thoréz-fa kivonatot, Ca-citrát, kazeinpepdidsav és D3-vitamint.

Kimagaslóan gyors felszívódás! A Gai-Bao-t azokra az esetekre dolgozták ki, amikor nagyon gyorsan kell pótolni a kalcium hiányt. Különösen hasznos a tehesség és a szoptatás időszakában, illetve csonttöréseknél.


Az ásványi anyagok és vitaminok pótlásának fontossága napjainkban még nagyobb jelentőséggel bír, mivel egyszerűen az élelmiszereink már nem tartalmaznak megfelelő mennyiséget, vagy a megfelelő mennyiséghez rengeteget kellene fogyasztanunk belőlük, oly mennyiséget, melyet képtelenség megenni.

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem vizsgálatai döbbenetes eredményekről számolnak be. 1966-ban megvizsgálták különböző élelmiszerek vitamin és ásványi anyag tartalmát, majd 1990-ben újra elvégezték ezt a vizsgálatot. Pár példa az eredményekről: a kukorica mikroelem tartalmának 81%-a elveszett. Azt az ásványi anyag mennyiséget, amit '66-ban 1-cső kukoricával lehetett pótolni szervezetünk számára, azt már a '90-es években csak 5-cső kukoricával volt lehetséges. A káposzta és a tej (házi és nem dobozos), vitamin tartalmának a 95%-át elvesztette! A '60-as években elfogyasztott egy fej káposzta aránya a '90-es évekre húsz fejre, vagy a napi 2-liter tej aránya 20-literre módosult, és vajon ki tud elfogyasztani egy nap 20-fej káposztát és 20-liter tejet ugyanannyi tápanyag pótlásáért, mint azt tették nagyszüleink?

De a tendencia folytatódik, a tápanyag tartalom csökken, hiszen már azóta is eltelt több, mint 20-év! Szervezetünknek pedig szüksége van a tápanyagokra, az egészséges életünket ezekkel tudjuk fenntartani.


A pótlás további készítményei:

 

cink-kapszula-kozepeskep.jpg

A Cink nélkülözhetetlen nyomelem, mely a szervezet optimális működésében jelentős szerepet játszik. A cink 160 különféle enzim alkotórésze. Nagymértékben hozzájárul a nemi szervek és az immunrendszer egészséges működéséhez, segíti a sebek gyógyulását és szabályozza a vércukor szintet. A szabadgyökök eltávolítása részben ugyancsak a cink jelenlététől függ a szervezetben.

A cink hiányában törpenövés, étvágytalanság és az immunrendszer gyengesége jelentkezhet. Súlyosabb esetekben hajhulláshoz, hasmenéshez, impotenciához (férfiak esetében a herék sorvadásához), valamint a szem és a bőr károsodásához vezethet.

Jótékony hatásai:

- Erősítheti a szervezet ellenálló képességét.

- A terhesség alatt, gyermek- és serdülő korban elősegítheti a normális növekedést és fejlődést.

- Hozzájárulhat az optimális spermatermeléshez, valamint fontos szerepet játszhat a peteérésben és a megtermékenyítésben.

- Elősegítheti a szem és a bőr betegségeinek gyógyulását.

- Csökkentheti az étvágytalanságot.


spirulina_kozepeskep.jpg

A Spirulina alga valójában már 3,5 milliárd éve, csaknem változatlan formában létezik és így egyike a világ legősibb tengeri növényeinek. Különleges értéke gazdag fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalmában rejlik. Sőt, a spirulina értékes másodlagos növényi tápanyagokat is tartalmaz, karotinok és klorofill formájában.

A spirulinában fellelhető különleges és sokféle tápanyag teszi ezt a növényt a XXI. század nélkülözhetetlen étrend kiegészítőjévé.

Jótékony hatásai:

- Fehérjékben gazdag és bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban.

- Nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolsavakat.

- Segíthet az immunrendszer egyensúlyának megőrzésében, s ezzel hozzájárulhat az egész szervezet egészségéhez.


fruktozan_szirup.jpg

Fruktozán szirup, fő összetevője a frukto-oligoszacharid, mely jóval többet tesz, mint csak a bélflóra helyreállítása. A fruktozán vízben oldódó élelmi rostokban gazdag tápanyag, amely pótolni tudja a rostok hiányát mindennapi táplálkozásaink során. Elősegíti az izmok összehúzódását a tápcsatornában, serkenti az emésztést és a tápanyagok felszívódását. A fruktozán hatékonyan serkenti a bifidobaktériumok szaporodását, amely az eddig ismert baktériumok közül az egyetlen jótékony hatású mikroorganizmus a bélrendszerben. A frukto-oligoszacharid erjedése csökkenti a bélrendszer pH értékét, mely elősegíti a különböző ásványi anyagok oldhatóságát, ezáltal többet von ki ezekből szervezetünk a különböző élelmiszerekből.

Egyre több vizsgálati eredmény szerint is igaz az állítás, miszerint: az egészség a bélrendszer egészségével kezdődik!

A bélrendszer a legnagyobb immunszervünk, immunsejtjeink több, mint 70%-a a bélnyálkahártyában található. Mivel immunrendszerünk működéséért 80%-ban bélrendszerünk felelős, ezért érthető, hogy a "jó egészség alapja" az egészséges bélrendszer!

Bélrendszerünk egyaránt tartalmaz "jó és rossz" (jótékony és kártékony) baktériumokat. Ha ezek aránya kiegyensúlyozott, a következő pozitívumai lehetnek:

  • Csökkennek, vagy megszűnnek az emésztési problémák.
  • A szervezet elkezdi felhasználni az összes bevitt, hasznos tápanyagot.
  • Az immunrendszer tehermentessé válik és alkalmas lesz a betegségek legyőzésére.

A Fruktozán jellemzői:

- Fenntarthatja a bélrendszer egészséges állapotát, javíthatja az emésztést.

- Jótékonyan befolyásolhatja a bélflóra, a bélrendszer és a gyomor egészséges működését.

- Megelőzheti a székrekedés kialakulását.

- Csökkentheti a koleszterinszintet, és erősítheti az immunrendszert.

- Javíthatja a kalcium és a magnézium felszívódását.

- Javíthatja a bőr állapotát.

- Segítséget nyújthat a testsúly csökkentésében.


oeti-zold_pipa.jpg

Bővebben a termékekről, vagy további kérdéssel és a beszerzéssel kapcsolatban szívesen segítek! Keress meg levélben.

A Tiens készítményei, nemzetközi cég lévén dollár alapú elszámolással rendelkeznek, az aktuális havi árakról levélben adok tájékoztatást. A termékeket tanácsadókon keresztül, illetve törzskártya birtokában lehet megvásárolni. Törzsvásárlói kártyát egyszeri regisztrációs díj (jelenleg: 2.800.-Ft), illetve a szerződés aláírásával bárki válthat. (magánszemély, jogi személy és társaság, alapítvány stb.) A törzskártya tanácsadókon keresztül váltható ki, ha szeretnél ilyet, kérlek levélben jelezd számomra.


Az oldalon szereplő termékek gyógyszernek nem minősülő étrendkiegészítők!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 132
Heti: 30
Havi: 2 871
Össz.: 129 737
Oldal: Pótlás
Természetes gyógymódok és egészség megőrzés a keleti medicinával. - © 2008 - 2014 - keletimedicina.hupont.hu